Wat doen we

Wat doen we

Wat doen we nu bij Vanilya? Onze belangrijkste activiteit bestaat uit het brengen van exposure aan reispartijen en reisbestemmingen via ons media netwerk. Reisorganisaties en andere bedrijven die actief zijn binnen de reiswereld gaan vaak langdurige samenwerkingen met ons aan. Denk hierbij aan een jaarregeling obv een contract met hierin vastgelegd alle activiteiten die we voor ze uitvoeren voor branding en conversies. Reisbestemmingen sturen ons regelmatig op pad om hun bestemming op onze websites te belichten, vaak in de vorm van (custom) persreizen.

Daarnaast bieden we no-nonsense internet marketing advies aan bedrijven en website-eigenaren. Internet Marketing omvat alle methodes, handelingen, tips & trucs om de online presence van het bedrijf te verhogen. Onze werkzaamheden hebben over het algemeen een verbeterde website, verhoging van conversies (verkopen, inschrijvingen of simpelweg bezoekers) en betere branding tot doel.

Waarom investeren in online bereikbaarheid en presence?

Een online consument gedraagt zich op kenmerkende wijze en dit gedrag is verklaarbaar door de volgende trends:

Een bezoeker verwacht online productinformatie te kunnen lezen, en wil het product ook meteen online kopen.
Een klant verwacht online vragen of problemen kwijt te kunnen, al dan niet via een directe communicatielijn als Twitter of Facebook.
Een offerteaanvraag rond een dienst vraag je online aan, niet via telefoonnummers of bezoekjes aan een fysiek pand.
Kwaliteit is makkelijk meetbaar; zie de vele vergelijkingsites op bedrijf- en productniveau.
De hoogte van de prijs hangt meer dan ooit samen met het bestelgemak en de levertermijn.
De concurrentie is altijd één muisklik van je aanbod verwijderd.
Klantbinding en de klantrelatie op lange termijn speelt online een zeer belangrijke rol.

Doordat marketingactiviteiten op het internet doorgaans zeer goed meetbaar zijn, levert het een tastbaar resultaat op. De conversie wordt direct gekoppeld aan de uitgaven; iets dat bij bijvoorbeeld een radio- of televisiereclame nauwelijks meetbaar is.

Targetting (gericht adverteren per doelgroep) is goed mogelijk op het internet; mede doordat elke verschillende doelgroep wel ergens vertegenwoordigd is op het internet. Het meetbare aspect zorgt ervoor dat inspanningen snel op succes beoordeeld kunnen worden; daarnaast kan snel en direct worden ingespeeld op behoeften van de doelgroep. Door zelf te meten kun je waardevolle input krijgen rond de wensen van de doelgroep.

Internet Marketing valt uiteen in diverse instrumenten; we richten me vooral op zoekmachine marketing (SEO), social media profilering en affiliate marketing.

Zoekmachine marketing: Het verbeteren van de prestaties van de website met het doel meer conversies (verkopen, inschrijvingen etc) te genereren.
Social media profilering: Het verhogen van de publieke awareness rond het bedrijf via social media kanalen.
Affiliate marketing: Het stimuleren van conversies via partners/affiliates. Affiliates vormen een extra afzetkanaal en in ruil voor de conversies krijgen zij een vergoeding.

Onze werkzaamheden komen op het volgende neer:

We bouwen of helpen met de bouw van kwalitatief hoogwaardige websites en adviseer vanaf de start rond belangrijke keuzes (SEO, Usability, Functionaliteiten).
We adviseren tijdens de bouw van de website rond alles dat met zoekmachine optimalisatie te maken heeft.
We zetten een social media strategie op waarbij klantrelaties centraal staan en zorg voor echte volgers (geen fake onzin, alleen kwaliteit).
We zijn inzetbaar als adviseur (affiliate manager) bij het starten met affiliate marketing.
Met onze eigen websites kunnen we als brand ambassador voor jouw reismerk optreden.
Met onze eigen websites kunnen we relevante en converterende traffic genereren richting een reisgerelateerd product.